Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Vad gör Redaktionsutskottet?

21 december, 2010

redutskott

Gunnar Stålberg är en av ledamöterna i Redaktionsutskottet, som ju är ett av arbetsutskotten i SOI’s styrelse.

– Hallå, Gunnar, berätta vad ni gör i utskottet.

– Rent formellt beskrivs arbetsuppgifterna helt kort så här; Utskottet handlägger och bereder ärenden avseende webbplatsen och övrig medlemsinformation. Praktiskt handlar det om ett antal olika saker.

För det första har vi ansvaret för att hålla webbplatsen uppdaterad, både tekniskt och innehållsmässigt, att föreslå styrelsen nya funktioner och sätt att forma webbplatsen, samt att planera utgivning av nyhetsbrev och artiklar.

– Och då vill jag förstås passa på att slå ett slag för de nya medlemsfunktionerna som nyligen har kommit igång. Endast inloggade medlemmar kan nå dessa sidor. Här finns funktionerna Sök i medlemsregistret, Nyhetsbrev, Dokumentarkiv och Dina uppgifter. Under Dokumentarkiv kan du du till exempel hitta hela medlemsenkäten som pdf-fil. Här finns också vårt nystartade debattforum, under namnet SOI Dialog.

Dessutom finns ju nu ett kalendarium på webbplatsen, där du hittar olika SOI-aktiviteter, både arrangemang och möten inom styrelsen och utskotten.

För det andra har vi redaktionsmöten per telefon inför varje nyhetsbrev, då vi tillsammans med vår redaktör, Gunnar Lyckhage, och med Åsa Karlsson på kansliet planerar innehållet i nästa nyhetsbrev och på webbplatsen.

För det tredje kan vi också mellan de ordinarie nyhetsbreven släppa ut medlemsinformation, till exempel aktuell information från styrelsen, liksom platsannonser på webbplatsen med mera. Då är det oftast Åsa som ser till att det fungerar, med digitala brev till medlemmarna och material på webbplatsen.

Fokus på det material som går ut har vi succesivt förflyttat till SOI’s egna aktiviteter och organisation. Med hjälp av webb och nyhetsbrev har vi ju numera möjlighet att alltid nå ut med aktuell och uppdaterad information. Ett gott exempel på detta är Lisbeth Johnsons öppna brev till Hillevi Larsson, där vi direkt kunde reagera på sådant som händer i vår omvärld.

– Och så vill jag naturligtvis också passa på att önska alla våra medlemmar en riktigt god jul och ett gott nytt år och att ni får vila ut ordentligt inför ett nytt spännande år i den offentliga upphandlingen!