Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Ordföranden har ordet

22 juni, 2011

ordforarmidsommar11

I måndags den 20 juni tog styrelsen beslut om att utse Egil Nylén, upphandlingschef i Umeå kommun, till adjungerad styrelseledamot fram till årsmötet i Karlstad. Egil kommer att förstärka profil- och strategiutskottet. Det känns bra att Egil tackade ja, utan minsta tvekan, och att vi säkerställer representationen från norra Sverige. Beslutet föranleds av att Mikael Blomberg har lämnat styrelsen p.g.a. tidsbrist och att Thomas Karlsson lämnar Östersunds kommun för nytt arbete i Dalarna. Thomas fortsätter i styrelsen men nu i en annan roll. För den som vill läsa mer om hur styrelsen fördelat sitt arbete finns informationen på vår hemsida.

På det senaste styrelsemötet fick planeringen av Almedalen stort utrymme. Som jag skrev i förra ”ordföranden har ordet” tar upphandlingsområdet för sig i Almedalen det här året. Det visar på ett stort engagemang för området och att allt fler inser vilken betydelse frågorna har för samhällsutvecklingen. Måndag fm den 4 juli ordnar SKL Kommentus två debatter och den 5 juli kommer platsen för aktiviteterna att vara Gotlands museum. Det blir en heldag. SOI är med på aktiviteterna under förmiddagen. En spännande programpunkt är:
”Här har vi lyckats nå högre kvalitet och lägre kostnader. Upphandlingscheferna från Varberg kommun och Landstinget Dalarna delar med sig av sina erfarenheter.”
Det är alltså Gunnar Stålberg och Madelene Winbo som kommer att stå på scen.

Eftermiddagen kommer näringslivsorganisationerna att ha ansvar för. Jag själv deltar i en debatt som Företagarna ordnar. Programmet för den 5 juli hittar ni på vår hemsida.

I höst kommer SOI att delta på Kvalitetsmässan i Göteborg med en monter. Datumen för mässan är 15 – 17 november. Inköpsfrågorna lyfts också på fyra seminarier, som äger rum den 17 november.

När styrelsen träffas i Visby kommer vi påbörja arbetet med vår vision 2015. I kommande ordförandebrev återkommer jag till det arbetet.

När ni ligger i hängmattan i sommar vill jag att ni funderar över vilka duktiga medlemmar ni anser värda att bli nominerade till årets inköpare. Jag ser fram emot att min mailkorg är full med inkomna nomineringar när jag är tillbaka från min semester.

Ha en bra sommar!

Lisbeth Johnson