Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Årskonferensen har startat!

26 mars, 2012

invig 2012

Välkomna till konferensen!

SOI’s ordförande Lisbeth Johnson kunde hälsa nästan 600 personer välkomna till SOI’s största årskonferens någonsin. Hon presenterade det kommande programmet under årskonferensen och konstaterade också att problematiken kring upphandling av vaccin mot livmoderhalscancer återigen satte fingret på det absurda i den nuvarande lagstiftningen.

Att vara värmlänning är inte att vara på en plats, det är ett sinnestillstånd, konstaterade landstingsdirektör Hans Karlsson. Den inställningen präglade invigningskvällen, som blandade gemyt och underfundig humor med skönsång, föredrag, mat och mingel.



sandborg karlsson

Anna Sandborgh, kommundirektör i Karlstad berätta att branden 1865 ödelade hela Karlstad. Sju hus fanns kvar, man skuldsatte sig men byggde åter upp staden. Nu är den universitets-, residens-, stifts- och handelsstad med ett gott handelsindex. Man är 86.000 invånare och vill växa till 100.000, till att börja med.Men det skall ske på ett socialt, miljömässigt och estetiskt hållbart sätt.

Upphandlare är ett expertyrke. Upphandling kommer att användas mycket  mer som styrmedel, politiken kommer att upptäcka vilket kraftfullt medel den är och den skall finnas med i det strategiska utvecklingsarbetet.

Hans Karlsson, landstingsdirektör i Värmland berättade om konceptet BiLiV = Bättre inköp i Landstinget i Värmland, där man vill engagera så många som möjligt av de 7 100 medarbetana. Vi har blivit bättre, skall bli ännu bättre! Vi skall vårda avtal och göra ännu bättre avtal.

”Om vi köper smartare så räcker pengarna längre”, påpekade han

wijkmankarlstad

Anders Wijkman från Upphandlingsutredningen gjorde en genomgång i högt tempo av de viktigaste problemområdena och de prioriterade frågorna i utredningen och hur man arbetar vidare med dem, i beredningen av remissvaren, i många specialstudier och i nära kontakt med processen runt EU-direktiven.

Han avslutade med att peka på att ”Upphandling för ett hållbart samhälle kräver transformativa lösningar, det förutsätter flexiblare regler; funktionsupphandling; innovativa lösningar. Vi skall skapa en handlingsplan för Offentlig Upphandling

När vi är klara kommer den goda affären att bli ännu mera möjlig!

clavinova

Clavinova – en fantastisk flickkör
Kören består av 26 medlemmar i åldrarna 13-18 år, under ledning av Lina Sandborgh. De är till största delen forna eller nuvarande musikelever från Norrstrandsskolan och uppträdde sedan med några underbart vackra sånger med drag av både folkton och spritituales och därefter Kyrie Eleison, Gubben Noak och en jazzig Cup of tea, samt naturligtvis Ack Värmeland du sköna. "Det gick rysningar efter ryggraden när dom startade, det lät helt fantastiskt", sade en av åhörarna.

dick

Bra affärer från Värmland
Dick Johansson, marknadschef vid Klässbols Linneväveri, berättade den fantastiska historien om hur Klässbols blev världsberömda för att dom inte riktigt hade förstått att tidn hade förändrats. Att återge hans underfundiga och humoristiska berättalse är omöjligt, men vi fick ett fantastiskt exempel på hur envishet och kärlek till yrket kan ge oväntade framgångar.

matmingel 2012

Den första kvällen på årskonferensen avslutades med mat och mingel i den stora foajén i Karlstad CCC.