Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Ordföranden har ordet

18 december, 2013

bbordforararsept13 liten

Nu går året mot sitt slut. Igen. Som de flesta år har även detta bjudit på olika saker och varit intensivt. Det är alltid intressant att summera det år som gått och vad som har hänt. Inom upphandlingsvärlden har Upphandlingsutredningen lämnat sina förslag och ett nytt upphandlingsstöd beslutats. Vi har haft förhandlingar om nya upphandlingsdirektiv där SOI varit aktiva. Direktiven kommer troligen att beslutas under januari av EU-parlamentet och det finns flera delar där som kommer att behöva analyseras. Vissa saker kommer att vara bra. Andra onödigt tillkrånglade.

En av de stora aktiviteterna för SOI är den årliga konferensen med tillhörande årsmöte. Planeringen för konferensen har pågått under hela hösten, där hela styrelsen varit involverad på ett eller annat sätt, under ledning av årets konferensgeneral Egil Nylén. Nu har arbetet kommit så långt att en möjlighet att se ett antal programpunkter och anmäla sig finns på hemsidan. Årets konferens har många spännande punkter och vi kommer att försöka öka inslaget av dialog under konferensen. Både på och utanför föreläsningsscenen. Jag hoppas att vi får en lika bra uppslutning som tidigare år. Och lika nöjda deltagare!

Det är dock ett tag kvar till konferensen. Nu stundar en välförtjänt julhelg, där jag hoppas att så många som möjligt kan ta ledigt och njuta av andra aktiviteter än jobb!

En god jul och ett gott nytt år önskar jag er alla!

Björn