Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Vad händer på årskonferensen – preliminärt program

18 december, 2013

the_umealven_riversmall

Programpunkter SOI årskonferens 2014


För närvarande pågår den slutliga planeringen av årskonferensen 2014. De flesta programpunkter är klara, men är ännu inte inplacerade på rätt tider. Vi har därför sammanställt en lista med ett urval av de punkter som är klara. Precis som föregående år kommer programmet att vara uppdelat i aktiviteter som sker för samtliga deltagare och aktiviteter som är uppdelade i flera spår. Ytterligare information kommer att publiceras i januari!

Konferensen börjar sedvanligt på måndagkvällen, där invigningen är tänkt att ske kl 18.00. Konferensen pågår därefter till och med onsdag eftermiddag där avslutningen är planerad till 15.00.

Som moderator för konferensen har vi anlitat Lennart Paulsson. Lennart har en lång och väl vitsordad karriär som moderator och har haft flera uppdrag inom det område SOI verkar. Läs mer om Lennart nedan.

Urval av föreläsare

Så fungerar media
Föreläsare: inte klart för tillfället

Så ser medias roll ut. Hur kan jag som tjänsteman förhålla mig till media?

Mediaträning
Fördjupad insikt i hur media kan hanteras i utsatta situationer.

Som man ropar får man svar
Föreläsare: Henrik Mattsson, CUAB.

•    Använd rätt sorts kommunikation i mötet med olika personligheter.
•    Bli medveten om vilka signaler du bör vara uppmärksam på i din egen och andras kommunikation
•    Att förebygga onödiga konflikter och energiläckage

Henrik kommer även att hålla i en workshop/föreläsning som hålls inom ett av de spår, där parallella aktiviteter äger rum.

Förhandlingsspel
Föreläsare: Charl Malan, InterNordic.

Aktiviteten kommer att fokusera på och belysa de mjuka värdena i hur en framgångsrik förhandling kan ske.

Leverantör för en dag
Föreläsare: Azita Shariati, Sodexo.

Så ser en leverantör på den offentliga affären och på utmaningarna att vara leverantör till offentlig sektor.

Konsten att göra affärer
Föreläsare: Lars-Johan Åge, Högskolan i Gävle (Läs presentationen nedan)

Förhandling, när och hur?
Föreläsare: Fredrik Rogö, Upphandlingsbolaget

Upphandlarens/juristens syn på när en förhandling bör ske och hur man kan gå tillväga i praktiken.

Kategoristyrning – för liten och stor organisation
Föreläsare: Sebastian Nordgren, PostNord

Hur kan man arbeta med kategoristyrning i praktiken? Hur fungerar det i en stor respektive liten organisation?

Extern remiss
Föreläsare: Ted Stalte, Stockholm stad, Louise Strand, Region Skåne, Martin Magnusson, Landstinget i Värmland

Praktiska erfarenheter av att använda extern remiss av förfrågningsunderlag inför en upphandling. Vad bör man tänka på? Hur kan man göra?

Kompetens – certifiering
Intervju med certifierade upphandlare kring ämnet kompetens.

Innovationsvänlig upphandling
Föreläsare: Inte klart för tillfället

Vad är innovationsvänlig upphandling? Förhållandet till innovationsupphandling? Hur kan man gå tillväga?

Innovationsupphandling i praktiken
Hur går man från ord till praktisk handling och upphandlar det som inte finns?
Föreläsare: Inte klart för tillfället

Omvärldsspaning
Föreläsare: Kairos Future

Vilka trender finns i omvärlden? Hur arbetar jag med omvärldsspaning i praktiken.

Aktivitet kommer att ske dels i storforum, dels som ett parallellt spår.

Nya direktiv – hur kommer det att bli?
Dialog mellan företrädare för leverantörer och upphandlare kring ett par centrala bestämmelser i de kommande upphandlingsdirektiven. Vad kan de nya bestämmelserna komma att innebära? Hur kan de komma att påverka affärerna?

Parallella seminarier
Möjlighet att välja mellan olika parallella seminarer kommer att finnas under delar av konferensen. Mer information om dessa seminarier kommer under januari att finnas på vår hemsida. Anmälan till dessa seminarier görs vid ankomsten till årskonferensen.

Utställarseminarier
Liksom tidigare år kommer ett antal utställare att få möjlighet att genomföra seminarier med ämnen som är aktuella och intressanta.

Om vår moderator – Lennart Paulsson


lennart palsson

Biografi
Lennart Paulsson är civilekonom med bred bakgrund från olika ledande positioner inom marknadsföring och försäljning från Vingresor, NEC och SAS både i Sverige och utomlands. Lennart har under dessa år utvecklat en god förmåga att jobba strategiskt i genomförande av större, både interna- och externa möten. Han startade eget bolag, P&P Meetings år 2009 för att agera som möteskonsult och moderator på heltid. Lennart ingår som ledamot i svenska eventakademin och sitter där på programledarstolen. Han har skrivit boken Det optimala mötet och producerar egna kunskapsseminarier som Stora Måldagen och Stora Retorikdagen.

Lennart som moderator
I en utvärdering har Lennart högst betyg av Sveriges moderatorer. Brinner för uppgiften. Stort stöd i planeringen. Ger ut värdefulla tips på kommunikation, nätverkande och möteseffekt. Lyckas fånga publiken med humor och värme. Håller tempot uppe och ser till att alla går från mötet med positiva minnen och budskap som förmedlats på ett professionellt sätt. Triggar för intervjuer, paneldebatt och talkshows, där många ledare och personligheter nått fram med sina budskap under ledning av Lennarts behagliga intervjuform.

Konsten att göra affärer – föredrag av Lars-Johan Åge


Lars-Johan Åge är toppsäljaren som blev forskare. I mitten av 80-talet var han en av de främsta dammsugareförsäljarna på Elektrolux, och han fångades av att det som händer i en affär var ett mysterium i den bemärkelsen att även om han som säljare gjorde samma sak så blev utfallet ofta helt olika. Frågan var tydlig, vad är det som händer när vi gör en affär? Vilka faktorer är det som fäller avgörandet? När han senare blev forskare på Handelshögskolan i Stockholm var han fast besluten att lösa detta nutidens mysterium, alltså att ta reda på vad som egentligen händer i affärsprocessen. Med andra ord, att öppna affärslivets ”svarta låda”.

Han sökte igenom litteraturen efter svaret, men det blev nitlott! I sitt sökande började han då titta på stora miljardaffärer. Han fann dock att man visste lika lite om miljardaffärer som om den lilla affären. Fast besluten att lösa mysteriet bestämde han sig för att ta fram den första vetenskapliga teorin om affärer.

I dag 7 år senare är den färdig och har anammats av många av våra stora företag. Lars-Johan Åge har identifierat fyra universella principer i affärslivet som kan förklara allt som sker i både en dammsugarförsäljning och i en miljard affär. Han visar också handgripligen hur denna teori kan användas till att göra bättre och effektivare affärer. Missa inte detta tillfälle att få ett nytt perspektiv på era affärer!