Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Möt Magnus Bernhardsson i SOI:s styrelse

22 januari, 2014

magnus bernhardsson ny

Magnus Bernhardsson, upphandlingschef i Alingsås, är numera adjungerad styrelsemedlem i SOI, en uppgift han med glädje tar på sig och vi känner honom lite på pulsen med anledning av detta.

– Hur ser din vardag som upphandlingschef i Alingsås ut? Upphandlar du själv eller är du bara chef?
– Jodå, jag upphandlar själv också, brukar ha ett par stycken upphandlingar som löper parallellt. Och jag vill gärna fortsätta så, det känns rätt bra.

Men det är mycket jobb att vara chef också, mest av väldigt positiva skäl. Det finns nämligen ganska mycket nytt tänk runt upphandling i kommunen, både hos politiker och på beställarsidan, ett uppvaknande som innebär medvind för upphandlingen, men som också innebär utmaningar för oss. På upphandlingsenheten finns jag, fyra upphandlare plus en samordnare för lokalvårdsavtalen. Mitt arbete handlar mycket om att vårda och att utbilda, vi har också nyanställt under de senaste åren.

– Och din yrkesmässiga bakgrund, hur ser den ut?
– Jag gick på Handels i Göteborg och läste juridik, på engelska låter min examen riktigt flott, Commercial and Corporate Law Masters Degree, med det är helt enkelt en jur.kand. Sedan jobbade jag ett par år som biträdande jurist på Stance Advokatbyrå. Men vi ville gärna flytta ut på landet och slumpen gjorde att en upphandlartjänst blev ledig i Vara, så jag sökte och fick den. Där upphandlade vi även för Skara och Götene. Och efter ett par år där så blev tjänsten som upphandlingschef i Alingsås ledig och nu har jag även hunnit med ett par år här.

– Jag träffade dig för några månader sedan i SOI:s monter på Kvalitetsmässan i Göteborg. Vad ligger bakom ditt engagemang i SOI?
– Dels har jag naturligtvis ett allmänt intresse för upphandlingsfrågor, man ser, hör och tycker saker, men det som blev avgörande var just frågan om att säkerställa att upphandlarna får rätt utbildning och kompetensutveckling. Upphandlingen växer, vi blir allt fler upphandlare och ett generationsskifte pågår. Här vill jag vara med och påverka.

– Hur ser du på den offentliga upphandlingens utveckling och framtid?
– Jag tror att resan kommer att fortsätta mot en alltmer ökad betydelse för den offentliga upphandlingen. Vi blir fler, vi får ett ökat ansvar och arbetet blir alltmer strategiskt. Det finns många nyckelpersoner inom upphandlingen med mycket erfarenhet och kunnande. Vi måste bygga vidare och utveckla detta ännu mera.

– Och din fritid, hur ser den ut?
– Den handlar väldigt mycket om familjen. Vi har fyra barn, som är mellan fyra och tolv år. Helgerna fylls av ”äventyrsresor” med koppling till fotboll och handboll. Att få den logistiken att funka är ett stort jobb, men samtidigt väldigt roligt. Men för första gången på många år så planerar faktiskt min fru och jag en resa som vi skall göra helt på egen hand!