Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

SOI i Almedalen

19 juni, 2013

 

alme12_1

SOI har visserligen inget eget arrangemang i Almedalen men kommer ändå både att bevaka vad som sker på upphandlingsområdet och vara representerat i ett flertal seminarier respektive debatter. Ett särskilt nyhetsbrev kring Almedalsveckan kommer också att skickas ut.

Bland annat deltar SOI:s ordförande Björn Bergström i KKV:s debatt 3 juli kring ”Anbudskarteller, svart arbetskraft och korruption – om osund konkurrens i offentlig upphandling”. Panelen diskuterar hur man med iakttagande av upphandlingslagstiftningen kan motverka osund konkurrens, till exempel genom att förkasta onormalt låga anbud eller utesluta leverantörer som dömts för brott. Detta utifrån Konkurrensverkets rapport Osund konkurrens i offentlig upphandling, som syftar till att inventera problem och förslag till åtgärder mot korruption, svartarbete och karteller i offentlig upphandling.

Egil Nyhlén, vice ordförande i SOI, deltar i en debatt 3 juli med temat ”Sociala hänsyn vid upphandling kräver kompetens - vem betalar?” Arrangör är Europeiska socialfonden/Temagruppen Entreprenörskap och Företagande. Upphandling med sociala kriterier står inför ett genombrott. Men kompetens saknas ofta såväl i kommunerna som i de sociala företagen. Vad behövs av kompetensutveckling? Vad behövs när det gälller policyutveckling? Hur ska detta finansieras? Kan Socialfonden bidra?

Egil deltar även i en debatt 2 juli kring ”Hur skapar vi goda offentliga affärer i framtiden? Med utgångspunkt i upphandlingsutredningen”. Offentliga Affärer är arrangör och utredare Anders Wijkman deltar. I diskussionsämnena ingår; Vad innebär den goda affären? Vilken betydelse har de nya EU-direktiven för den svenska offentliga sektorn att ingå kommersiellt väl utformade avtal? Vad är en kommersiellt god affär för den offentliga sektorn som beställare respektive för leverantörerna till offentlig sektor?

Bland arrangörer med offentlig upphandling som tema finns bland annat Upphandling24, Offentliga Affärer, Konkurrensverket och LRF. Botanisera gärna på deras hemsidor för att hitta mer information.