Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Bengt O Renberg, SOI:s ordförande under åren 1984-2002, har avlidit

27 mars, 2013

bengt o 2009

Bengt O Renberg talar vid SOI:s 30-årsjubileum 2009.


Idag nåddes jag av beskedet att Bengt O Renberg gått bort. Bengt dog hastigt ”på toppen av livet”, som en son uttryckt det. Bengt älskade resor, skidåkning och segling. Det var efter ett åk i skidbacken som han föll ihop och livet inte gick att rädda. Jag har idag pratat med Bengts fru som sa att ”Bengt var lycklig i ögonblicket han dog”. Han har haft ett långt och fantastiskt liv och skulle i år fyllt 75 år.

Bengt var med och startade SOI. De första trevande stegen till den förening som nu har över 1200 medlemmar togs redan 1972. Det är ingen överdrift att konstatera att utan Bengt hade inte föreningen bildats så tidigt, inte fått den kraftfulla start som den fick och vi hade inte heller varit där vi är idag. När det gäller Bengts engagemang i föreningen vill jag be er att läsa historiken som finns på föreningens hemsida. Där finns Bengts egna ord över föreningens första 20 år. De går bara inte att förmedla, de måste läsas.

Jag har haft förmånen att arbeta med Bengt. Han var ordförande när jag kom med i styrelsen. Han var en föreningsmänniska som verkligen brann för upphandlingsfrågorna. Vi hade många och ibland tuffa diskussioner. Det var då vi trivdes bäst. Både ville vi föreningens bästa, men ibland trodde vi på lite olika sätt att nå dit.

Vi är många som känner stor tacksamhet för Bengts insats för vår förening. Han insåg tidigt att det behövdes en intresseförening för upphandlare. Bengt hade anmält sig till årets konferens i Västerås. Nu kommer han inte, men vi minns med tacksamhet Bengt och hans insatser för SOI och upphandlingsfrågorna.

Våra tankar går idag till hans hustru Inga-Britt och barnen som mist en kär familjemedlem.