Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Ordföranden har ordet

24 april, 2014

ordforarhuvud 2014 lill

Vilket fantastiskt avstamp vi fick på ett nytt verksamhetsår för SOI i Umeå! Jag måste säga att det var många år sedan som jag lämnade en konferens uppfylld av så många nya aha-upplevelser och bra tips i vardagen. Jag har redan anammat flera. Annars är jag mer typen som omsorgsfullt lägger mina noteringar på ett bra ställe, men aldrig återvänder till dem. Självklart pratar jag helt i egen sak och berömmer styrelsen för en väl genomför konferens, trots att min insats i de operativa förberedelserna har varit högst marginell, men jag erkänner gärna att jag är lite stolt över att SOI håller en mycket hög klass på innehåll och format.  Det är en sporre och en utmaning inför nästa års konferens i Helsingborg!

Ja, nu har vi ju ännu inte svart på vitt att konferensen var uppskattad och lyckad, men att döma av att positiva kommentarer vi fått från spridda håll så är jag ganska övertygad. Umeå Upphandlingsbolag har all anledning att sträcka på sig för alla förberedelser och arbete på plats. För att få en mer heltäckande bedömning och ett bra underlag för framtiden, har vi skickat ut en utvärderingsenkät till alla konferensdeltagare. Jag hoppas att du hinner ta dig till att svara på några snabba frågor, så att vi får konkret feedback på vårt arbete.

Arbetet i den nytillträdda styrelsen är redan i full gång och aktiviteter pågår på flera håll. Vi arbetar vidare med de tre fokusområden som sattes under förra verksamhetsåret och har höga ambitioner.

Inom området för leverantörsdialog har vi bjudit in till ett nytt dialogmöte med leverantörsorganisationer redan i maj. Detta för att fånga upp de som inte kunde komma upp till Umeå. Vi tror och hoppas att det kommer att kunna leda till konkreta initiativ och insatser för att förbättra kontaktytorna mellan oss och ge bättre kunskap och insikt om olika branscher och marknader.

Vi har också träffat Finansdepartementet och haft ett mycket givande samtal om hur vi bättre kan styra våra inköp i offentlig sektor, genom ökad inköpsmedvetenhet och kostnadskontroll. Jag tror att vi lyckades bredda perspektivet och bidra med några nya infallsvinklar och hoppas självklart att dialogen kan fortsätta med dem.

För ett par veckor sedan höll dessutom SOI Syd en uppskattad dagkonferens med cirka 100 deltagare, där man fick diskutera bl a förberedelser inför och projektledning i upphandlingar och samtidigt nätverka och träffa kollegor. Jag tycker att dessa medlemsaktiviteter är helt centrala för en förening som oss och de regionala nätverken tror jag blir en viktig pelare i föreningen arbete framöver.

Som ny ordförande i SOI tycker jag att det är viktigt att förvalta och förädla det arbete som gjorts i föreningen och de värden SOI lyckats skapa: satt våra frågor på agendan, blivit en självklar samtalspart till beslutsfattare stärkt vår profession och höjt vår status. Men jag tycker också att det är viktigt att blicka några år framåt och fundera över vad nästa steg blir. Vilken förening vill vi vara om fem, tio år, och vad behöver vi göra för att ta oss dit? Det ska bli spännande att arbeta även med dessa frågor! Jag känner mig mycket hedrad över att ha fått förtroendet och lustfylld inför uppdraget

På tal om lust och att ha roligt – imorgon när jag har styrelsemöte i SRF tror jag att jag kommer plocka fram en jättefin rosa penna som jag fick på en konferens för ett tag sedan…

Ha en riktigt skön vår!

/Eva-Lotta