Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Fortsatt dialog mellan SOI och branschorganisationer

22 maj, 2014

dialog

I samband med SOI:s årskonferens i Umeå inledde styrelsen årets konferens redan på måndag förmiddag, med att genomföra ett dialogmöte med fyra närvarande branschorganisationer. Att utveckla dialogen med branschorganisationer och i förlängningen med de företag som vill vara leverantörer till offentlig sektor är ett av SOI:s fokusområden för det pågående verksamhetsåret. Det finns ett tydligt syfte, att skapa medlemsnytta genom att underlätta dialogen i kommande upphandlingar, berättar Martin Magnusson i SOI:s styrelse.

I mötet den 20 maj deltog ett tiotal branschorganisationer, bland annat Svenskt Näringsliv, Almega, Företagarna, Swedish MedTech, Swedish Labtech med flera och det fanns en bra spridning som speglar upphandlarnas vardag.

Mötet genomfördes som en workshop/bikupor och genomsyrades av en vilja från både SOI och deltagande organisationer att föra mötesresultatet vidare och att utveckla dialogen i konkreta upphandlingar, både före, under och efter upphandlingarna. Som en konsekvens av de positiva mötena har nu styrelsen utsett Louise Strand att vara projektledare i den fortsatta utvecklingen, där några pilotprojekt kommer att skapas tillsammans med deltagande branschorganisationer.

Martin påpekar också att det finns måga sätt att genomföra dialog och många goda exempel, som RFI och extern remiss, men att möten mellan människor också är viktigt. Den tid man som upphandlare lägger ner på sådana möten är samtidigt en investering i bättre affärer.