Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

SOI Syd höll möte i Hässleholm

20 november, 2014

konf 1

Fredagen den 7 november samlades 90 glada inköpsintresserade i Hässleholm på SOI-syd Nätverksmöte.

Hässleholms upphandlingsavdelning var värdar för mötet. Upphandlingschefen Rikard Muth hälsade oss välkomna. Sedan fick vi höra hur Hässleholm med hjälp av ideella organisationer har firat 100-års jubileum under hela 2014.

Martin Reinholtz, inköpschef på Öresundskonsortiet, en av arrangörerna till nätverksmötet, hälsade välkomna till dagens kryssning. Martin gick genom dagens agenda och presenterade de andra arrangörerna; Gabriella Manieri Inköpschef på Malmö Stad, Jeanette Jakobsson, Inköpschef på Lunds Universitetet, Henrik Karlsson, Inköpschef på Helsingborgs stad och Louise Strand, Inköpsdirektör på Region Skåne.

Jeanette inledde dagens tema - ”Kommunikation” - genom att reflektera kring olika tekniska hjälpmedel för kommunikation t ex telex. Jeanette höll i dagens paneldebatt - ”Kommunikationens värde i affärer”. Det var Lisbeth Johnson, Ängelholms kommun, Johan Nord, Öresundskonsortiet och Henrik Karlsson, Helsingborgs stad som debatterade med en lustig twist.

konf 3 debatt

Sedan fick vi inköpare höra hur en leverantör, Roger Notting, Lantmännen, ser på att kommunicera med offentliga myndigheter, Roger uppmanade oss att ha dialog inför upphandlingar. Roger gav en positiv bild över hur det är att jobba med offentlig upphandling. Han tackade också för att han numera får lämna elektroniska anbud. Han passade på att framföra några negativa delar. Han visade exempel på upphandling av begagnad traktor med krav som endast en leverantör kunde uppfylla. Roger upprördes också över att hans frågor som ställs under annonseringstiden inte alltid besvaras. Lisbeth Jonson från Ängelholms kommun tyckte att det var oerhört upprörande att inte samtliga upphandlande myndigheter svarar på inkomna frågor.

Vid lunchen passade deltagarna på att utbyta tankar och erfarenheter med nya och gamla kontakter.

På eftermiddagen var det dags för Karin Klerfelt som är en rutinerad föreläsare och konsult. Hon har skrivit flera böcker bl a boken ”Argumentera - och få andra att göra som du vill”. Karin gav oss några enkla och effektiva verktyg för att bygga upp och förbättra vår argumentation. Vi deltagare var aktiva och många förärades en reflexstjärna av Karin.

konf 2 hon

Jeanette Jakobsson var en av många nöjda deltagare.

”Dagens nätverksmöte lyfte upp komplexiteten med att kommunicera med alla intressenter i en upphandling. Det framkom under dagen att såväl leverantörer som upphandlande myndigheter kan ha förlegade uppfattningar om just möjligheten att kommunicera med varandra. Vi behöver gemensamt hjälpas åt att slå hål på myten om att det är svårt att kommunicera och gå från ord till handling. Härutöver fick vi med oss en mycket användbar modell för framgångsrik kommunikation med rötterna i retoriken.”