Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Om årskonferensen – i ord och bild

29 april, 2015

Var det en bra årskonferens i Helsingborg? Ja, det är i alla fall väldigt svårt att hitta någon som säger något annat och eftersom undertecknad nu deltog på den tolfte årskonferensen i rad så vågar jag med viss auktoritet påstå att det nog var den bästa av dem alla.

Vi skall redogöra lite närmare för detta – i ord och i bild – och vi börjar med några leverantörer.

Lek o lar

– Varför är ni här, frågar vi Anna Älverstad, Fredrik Högberg och Martin Puumalainen från Lek o Lär.

– Vi träffar våra kunder. och vi supportar SOI:s ideella verksamhet. Vi ser konferensen som ett forum för samtal som ger oss förståelse för våra kunder, relation och dialog. Så mycket som möjligt lyssnar vi på föredrag och diskussioner och vi träffar många vi känner. Det är väldigt positivt med konferensen!

Pernilla samt Johan Stern

Pernilla Carlsson från Nord & Co Advokatbyrå delar monter med Johan Stern från Ramberg Advokater AB. Hon tycker att det är jättetrevligt och en bra mötesplats för att utbyta erfarenheter på ett öppet sätt. Det har varit väldigt underhållande – Death by Powerpoint skrämde oss alla, det var väldigt lärorikt. Jag har förstått att nätverkandet på konferensen är väldigt viktigt för många upphandlare och när jag jobbade på SL hade jag önskat mycket mer samarbete med till exempel Göteborgs Spårvägar.

– Ur ett utställar- och föreragshållarperspektiv har det varit jätteroligt. Många har kommit och pratat och jag hör på omvägar att många andra också tycker att det är himla bra. Underhållningen var också jättebra och som utställare ser jag konferensen som väldigt lyckad.

Pulsen

Pulsen är med för första gången. Här träffar vi Anders Heland och Maria Karlsson, som är mycket positiva: Vi tycker här är väldigt bra. Vi får väldigt mycket kontakt och dialog med vår nuvarande och blivande kunder. Folk har roligt och är på gott humör. Sammantaget väldigt positivt!

goran boden

Göran Bodén är upphandlingschef i Sundsvall och tycker att konferensen var väldigt bra. – Här fanns både bredd, djup och samhällsengagemang. Det syntes inte så tydligt när jag läst programmet men väl på plats blev det väldigt bra. Skall man välja ut enskildheter så hörde Death by Powerpoint och föredraget om cirkulär ekonomi till till de många riktigt bra programpunkterna.

Sedan vill jag gärna passa på att bjuda in till SOI Norr´s årsmöte i Sollefteå, 24 -26 augusti. Vi har också ett gediget program, även om vi inte når till samma höjder som SOI´s årskonferens. Kontakta mig på goran.boden@sundsvall.se så skickar jag programmet.

mats williander cirkulär ekonomi

Mats Williander var en av de mest uppmärksammade föredragshållarna på årskonferensen, då han pratade om cirkulär ekonomi. – Nu var jag bara med på konferensen på tisdagen och inte heller på tisdag kväll, men jag måste säga att jag var positivt överraskad.

Jag blev imponerad över arrangemanget och förstår nu att det lyckas dra till sig många medlemmar. Ni verkar ha kul!Jag tyckte mig ”känna i luften” att många triggade på tanken att just ni kan göra så mycket för att få igång den cirkulära ekonomin. Har även fått mail från ett antal inköpare som nu undrar på vilket sätt de kan hjälpa till (som svar på den trevare om medverkan i forskning om cirkularitetsmåttet jag hade på slutet av presentationen). Jätteroligt!

 

Så jag upplevde att det blev mottaget positivt. Hade varit kul om det funnits lite mer tid för frågor, men delvis berodde det på mig för jag drog över tiden med någon minut eller två, så jag har absolut ingenting att klaga på.

 

Dessutom - väldigt fint hotellrum SOI hade bokat till mig-



Här följer ytterligare ett antal bilder från konferensen

mermingel
Det blev trångt när det minglades...

helsingborgsstudenter
Studenter från Helsingborg...

göteborgsstudenter
... och från Göteborg.

Ett reportage kring hur KY-utbildningar till offentlig upphandlare bidrar till att förnya upphandlarkåren kommer om en vecka.

Henrik ni ordf
Henrik Karlsson, nyvald ordförande, begrundar vad som sägs från scenen.

Johan Almesjö ja
Johan Almesjö, alltid med i debatten.

fran falun
Olle Wiking och Hans Johanson presenterade smarta sätt att upphandla äldreboenden med ny teknik.

Eva-Lotta o Henrik
Henrik Karlsson och Eva-Lotta Löwsedt Lundell drar igång kvällens övningar med middag och prisutdelningar.

 två gitarrister
Stilstudie: Så här kan gitarrister se ut, till vänster på årskonferensen, till höger Picassos version.

sangare stilstudie
Stilstudie: Sångare

infor pris H, E-L o Martin
Inför prisutdelningar; Henrik, Eva-Lotta och Martin.

certifierade
De certifierade, Evelin Nilsson, Karlstads kommun, Helena Sköld-Lövgren, Filipstads kommun,, Johan Eriksson, Östersunds kommun, Kristin Norling, Landstinget Västernorrland och Marina Bragd Karlsson, Uddevalla kommun kommer inom kort att presenteras i ett särskilt reportage.

wedepris 2

Även Årets Inköpare, Thomas Wedegren, presenteras inom kort på hemsidan i en intervju.