Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Sveriges bästa jobb

29 april, 2015

Ordföranden har ordet - Henrik Karlsson spanar.

Henrik ordf 440

SOIs medlemmar avslöjar: Vi har Sveriges bästa jobb!

Hur bra trivs du med ditt arbete? Det är en av frågorna i den medlemsenkät som var ute hos er medlemmar under första halvan av april månad. Mycket bra och Bra var de bästa alternativen i en femgradig skala. Nästan 52% trivs mycket bra på jobbet och nästan 41% trivs bra på jobbet. Läs detta stycke en gång till och fråga dig vilka andra yrkeskategorier som kan tänkas svara så i en enkät. 93% svarar alltså högsta eller näst högsta alternativet i en femgradig skala på frågan om hur bra man trivs med arbetet.

Detta är fantastiskt!

Enkäten hade många andra frågor och här sammanfattar jag en del intressant:

Vi gjorde ett antal påståenden och frågade hur väl ni medlemmar instämmer i påståendena. Ni instämde i stor grad i påståenden kring om ni gör nytta på er arbetsplats, har ett utvecklande arbete, bidrar till att skattemedel används effektivt samt att ert arbete får stor påverkan på många.

Men ni pekar också på ni har en hög arbetsbelastning och alltför mycket negativ stress. En annan notering som kan vara intressant är att ni medlemmar känner större stöd från ledningen i er organisation än från verksamheten.

När det gäller SOIs fokusområden så pekar ni tydligt på att det är området ”Flytta fram våra positioner och visa på nyttan med vårt arbete” som är viktigast. Mer i detalj så säger ni ja till att föreningen ska jobba för att öka statusen för vårt yrke samt öka kunskap och förståelse för inköp och upphandling. Ni är betydligt mer tveksamma till att vi ska lägga kraft på att förbättra medlemsinfo på hemsidan, vara närvarande på sociala medier och öka det internationella erfarenhetsutbytet.

En snabb och helt personlig analys av enkäten säger att vi är stolta över det vi gör, vi vet att vi gör stor nytta och att vi bidrar till våra organisationers utveckling. Vårt känner att vårt arbete är betydelsefullt, och det gillar vi. Vi trivs på jobbet helt enkelt! Men vi känner samtidigt en viss frustration över att alla i våra organisationer inte har en förståelse för vårt arbete, det är något vi väldigt gärna vill se en förändring på.

Vad kan SOI göra för att flytta fram våra positioner? I verksamhetsplanen har vi i styrelsen bland annat aktiviteter kring Almedalen, att möta beslutsfattare samt att delta i debatten. Vi ska ha fokus på detta under året och början på vårt arbete med detta har redan skett genom vår planering för tre egna programpunkter under Almedalsveckan. Vi hade riktigt bra arrangemang i Almedalen förra året och i år tror vi att det kan bli ännu bättre.

Men att flytta fram positionerna är något vi alla gör gemensamt. Eller rättare sagt; om vi inte gör det gemensamt så blir det inte gjort. Jag vet att det är väldigt många av er medlemmar som gör bra insatser med att berätta om allt bra ni gör, och det är precis det vi behöver. Årskonferensen med alla bra exempel vi fick höra från många organisationer och medlemmar ger mig energi att göra detsamma. Både i Almedalen och på hemmaplan.

Som ny ordförande kunde man ha haft ett sämre utgångsläge, att få vara ordförande för en förening med medlemmar som har en sådan stark tro på det vi gör är fantastiskt. Det är ett otroligt hedrande och inspirerande uppdrag jag fått, jag ser verkligen fram emot att få jobba vidare med detta tillsammans med styrelsen.

Vill ni tala med mig om det jag skrivit eller något annat så hoppas jag ni inte tvekar att ta kontakt, enklast sker det via mail henrik.karlsson4@helsingborg.se

 

Hälsningar från Helsingborg

Henrik