Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Tack för den här tiden

29 april, 2015

evalottabara

För sex år sedan fick jag frågan om jag ville engagera mig i SOI:s styrelse och tackade ja. Just där och då visste jag inte riktigt vad det engagemanget skulle föra med sig, men när jag nu lämnar styrelsen och ordföranderollen kan jag bara känna mig lyckligt lottad att jag fick frågan och möjligheten.

Det har varit sex otroligt händelserika år för föreningen och det är kul att fått vara med på ett hörn. Upphandlings- och inköpsfrågor har långsamt fått välförtjänt uppmärksamhet av politiker och jag tycker att förståelsen för våra frågor successivt har ökat. Det är klart att man kan bli trött av att samma myter och missuppfattningar fortfarande förekommer, men många gånger är det som skrivs och sägs i media idag betydligt mer nyanserat än för ett antal år sedan.  Jag vågar, utan att skämmas, påstå att vi som förening har varit med och påverkat agendan för upphandlingsfrågorna i Sverige på ett ganska märkbart sätt - och i en bra riktning. Och jag är rätt så övertygad om att SOI kommer ta ännu mer plats de kommande åren. Det känns som det finns ett gott förtroende för vår röst och ett stort behov av att förstå praktiken och våra perspektiv.

Men föreningen är inte bara viktig för att andra ska förstå och skapa rätt förutsättningar för att vi ska kunna göra ett bra jobb. Föreningen  bärs lika mycket av idén att vi själva ska ge oss de bästa förutsättningarna att utvecklas i vårt yrke genom att dela med oss till varandra. Jag tycker det finns en öppenhet och generositet mellan upphandlings- och inköpskollegor i offentlig sektor som är häftig. Jag är övertygad om att det utbytet är värdefullt för de flesta av oss.

För min del har alla de samtal jag haft med kollegor i styrelsen och andra medlemmar, och  de möten jag haft med leverantörer, varit de mest givande för mig personligen. Jag har fått med mig många idéer och insikter som jag mer eller mindre medvetet använt i min vardag. Jag hoppas att ni som får och har  möjlighet, tar chansen att arbeta i någon form med och för SOI. Jag lovar er att belöningen för att  jobba i föreningen är  mångfaldigt högre än insatsen.

Nu ser jag fram emot att få följa och stödja  den nya styrelsens arbete lite mer från sidan och se SOI lyftas och stärkas till helt nya nivåer.

Vi ses!

Eva-Lotta