Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Lovande ministermöte

19 februari, 2015

Ordföranden har ordet - Eva-Lotta Löwstedt Lundell spanar.

ordforarhuvud-2015-400x159

Vad roligt det ska bli med årskonferensen! Vi kommer att ha ett fantastiskt spännande program, som vi tror kommer väcka både känslor, tankar och idéer!

Förra veckan hade styrelsen möte på plats i Helsingborg. Vi gjorde ett besök på den nya anläggningen Helsingborgs Arena, där årskonferensen kommer att äga rum. Det är spännande att se den flexibilitet som skapas i dessa nya arenor som byggs idag. En innebandyplan ena dagen blir festlokal den andra. Denna anläggning var ljus och rymlig och kommer gott och väl rymma vårt arrangemang, för såväl deltagare som utställare. Det innebär också att det finns utrymme att slå det deltagarrekord som vi hade i Västerås för två år sedan. Vi har redan fått många anmälningar, så det ser mycket hoppfullt ut! Anmäl dig via länken här! Programmet är i det närmaste klart och om det inte redan ligger ute när detta nyhetsbrev publiceras, så kommer det att ske de närmsta dagarna.

I förra ordförandebrevet uppmanade jag er att nominera kandidater till Årets Inköpare, som kommer att tillkännages på årskonferensen, genom att maila förslaget till kansliet med en motivering.  Ännu har det inte kommit in några nomineringar, så jag upprepar min uppmaning!

Februari har varit en intensiv månad i SOI:s tjänst. Upphandlingsdagarna i Stockholm är ett stort event för många inom branschen och även denna gång var deltagandet stort. SOI hade en välbesökt monter och vi fick träffa såväl trogna medlemmar som nyfikna icke-medlemmar för samtal och diskussioner. Programmet och debatterna speglade vilket fokus vi har idag på offentlig upphandling och inköp: bredare perspektiv, mer allmängiltiga frågeställningar som är lättare att ta in för den oinvigde och inte minst - värdet av det vi gör.

Värdet av det vi gör var också ett bärande budskap när SOI hade ett möte med vår civilminister Ardalan Shekarabi, tillsammans med Alejandro Firpo, politiskt sakkunnig. Det är väldigt tillfredsställande att ha en ansvarig minister som förstår vilken betydelse vårt professionella arbete har för hur vi klarar att sköta de offentliga uppdragen. Vårt budskap till honom var att om han vill göra verklighet av sina visioner, så måste han ha en nära dialog med de som ska få det att hända. Jag tror och hoppas att han förstår värdet av det vi gör och att vi måste skapa bra förutsättningar för alla, inte bara de största organisationerna, att kunna arbeta målmedvetet och långsiktigt med professionella inköp och upphandlingar. Först då kan han förverkliga sina visioner! Jag ser fram emot att ha en fortsatt dialog och konstruktiva samtal med vår minister.

Nu byter vi snart månad. Jag är nog inte ensam om att se fram emot ljuset som kommer med mars, och den energi som följer med den. En annan viktig energikälla för mig är allt det engagemang jag möter i min roll som ordförande, när jag träffar personer som vill prata upphandling och inköp. Roll eller position har ingen betydelse, men energin i entusiasmen, frustrationen eller nyfikenheten smittar av sig. Och det blir så uppenbart hur oändligt viktigt arbetet är som vi utför.

Varma hälsningar

Eva-Lotta