Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Tredagars konferens med SOI Norr

24 september, 2015

talarnorr

Med start på eftermiddagen den 24 augusti genomförde SOI Norr en gedigen och inspirerande konferens på Hallstaberget i Sollefteå. Totalt bortemot 100 personer deltog, inklusive talare och utställare. Efter incheckning och registrering följde en inspirationsföreläsning med Olof Röhlander varefter kvällen ägnades åt mingel med deltagare och utställare.

Moderator på konferensen var Jan Röhlander och utställare var SIPU, Norrmejerier, Nyhlen & Hugossons, Martin och Servera, Aircontroll Norr AB, AdviceU och Effso.

utstallnorr

Tisdagen inleddes med att Elisabet Lassen, kommunalråd Sollefteå Kommun, hälsade deltagarna välkomna. Här följer några av dagens viktigaste programpunkter.

Spendanalys ”Spendanalys som grundbult i ett faktabaserat och proaktivt inköp”, Per Finnhammar, Partner EFFSO

Praktiskt juridik vid offentlig upphandling  ”Smarta sätt att tillämpa reglerna”, Andrea Sundstrand

Den nya lagstiftningen, Eva Sveman, förbundsjurist SKL

Att våga, tillkomsten av ett konferenshotell, Stefan Karlsson, hotellägare och entreprenör

Efter ett par lediga timmar var det dags för fördrink, middag och underhållning.

publiknorr

Trots en lång dags färd mot natt inleddes onsdagsprogrammet redan 08.30 och dagens program avslutades med lunch innan det var dags för hemfärd. Ur onsdagens program saxar vi;

Myten om LOU, Vanliga fördomar om LOU, vad stämmer inte? Anna Ulvsdotter Forsell och Sara-Li Olovsson, Delphi

IT-upphandling, Konkreta råd och tips vid Upphandling av IT-system. Erfarenheter från ca 300 genomförda IT-upphandlingar, Petter Ulander, AdviceU AB

Vägen till en lyckad måltid. Paneldiskussion med Karin Liden, Kostchef Kramfors och tidigare ordförande i Kost & Näring, Västernorrlandsgården och Sofia Elmholt, Upphandlare Härnösand och vinnare av Handslaget 2015 för en lyckad livsmedelsupphandling

Avslutning för SOI Norr 2015, Egil Nylén, Umeå Kommun

Egil Nylén, upphandlingschef i Umeå, var för sin del mycket nöjd med konferensen. Många bra och duktiga föreläsare, välordnat och en bra anläggning att hålla till på, ett ambitiöst program med bra mix och dessutom mycket nätverkande i den lite mer familjära anda som det gärna blir när SOI Norr har sina möten.

goran boden kopia

Även Göran Bodén, upphandlingschef i Sundsvall var mycket nöjd. En av dom bättre konferenser jag varit på över huvud taget, menade han, juridik och praktik i bra balans, och Göran vill även ge en eloge till Jonny Ohlsson, tidigare upphandlare men numera kostchef i Sollefteå, som lagt ett (framgångsrikt) jättearbete på att skapa konferensen och att få allt att fungera. Allt var bra och det fanns inget i programmet som bara var utfyllnad!

Foto: Jan Röhlander, Sollefteå kommun äger bilderna.