Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

André Pops – vår moderator i Göteborg!

14 januari, 2016

Andre 440

Jo, så är det. André Pops blir den som skall se till att vi mår bra, orienterar oss rätt och håller ordning på oss och föredragshållarna vid SOI:s årskonferens i Göteborg den 25 till 27 april. Det är förmodligen rätt svårt att föreställa sig en mer meriterad och erfaren moderator, även om just offentlig upphandling inte är det första man tänker på när man hör hans namn.

Som en av de mest kända programledarna och sportkommentatorerna har han blivit oerhört populär. 2011 valdes han till ”Årets sportjournalist” av Sportjournalistens klubb Stockholm, med motiveringen: ”För sin naturligt varma begåvning med kunskap och idrottslig förankring skapa hemtrevnad i skarpt tävlingsläge och med nydanande uppvärmningsprogram i träffsäker ton”. Det är en väl träffande beskrivning av hans förmåga att kunna skapa trivsel även i de mest spännande sammanhang, utan att på minsta vis förringa de idrottsliga prestationerna. Och han är alltid väl påläst. På  bilden ovan blev André Pops 2013 för fjärde gången vinnare av Kristallen som Årets sport-tv-profil.

Men det är ju inte bara i Vinterstudion och andra sportsammanhang vi möter honom. Han har varit julvärd (den mest populära någonsin), sidekick i Melodifestivalen och är även barnboksförfattare. Dessutom familjefar med fyra barn.

När Vinterstudion trappat ner och vårsolen börjar titta fram kommer vi att återkomma med en intervju med André Pops.

Mer om årskonferensen 

Det blir SOI:s nationella strategi för inköp i offentlig sektor som är temat för årskonferensen 2016. Att investera i kunskap och kompetens, samt att styra inköpen och göra dem till verktyg för att nå organisationens mål, är två av de punkter som konferensen kommer att fokusera på.

Många talare är redan bokade och klara. Civilminister Ardalan Shekarabi tillhör dem och att han går in på den nya upphandlingslagstiftningen kan nog ses som en kvalificerad gissning. Forskaren Sofia Lingegård kommer att berätta om funktionsupphandling och hållbara affärsmodeller medan Henning Robach, seniorkonsult på Plan B, ska prata om cirkulär ekonomi.

Advokat Helena Rosén Andersson utreder möjligheterna i nya LOU. Svenskt Näringslivs Ellen Hausel Heldal pratar om bättre offentlig marknad. Partnerskap på omdebatterade Nya karolinska i Solna är temat för Thomas Wedegren, avdelningschef för SLL Upphandling.

Välkommen till Göteborg
År 2021 fyller Göteborg 400 år och det uppmärksammas hela vägen fram till jubileumsåret. År 2016 fokuserar Göteborg på kultur. Kultur berikar vår gemensamma tillvaro och bygger broar mellan människor – vi kommer närmare varandra. Möten ger nya möjligheter. Vi upptäcker staden, odlar både relationer och grönska. Fler jubileumssatsningar förverkligas och medskapande präglar genomförandet.

Konferensen kommer att hållas på hotel Clarion Post i Göteborg. Hotellet ligger på Drottningtorget mitt i Göteborg, endast några steg från Göteborgs Centralstation, busshållplats och spårvagn.

Emma Breheim som är inköpschef i Luleå kommun är ansvarig för förberedelserna. Två grupper arbetar med förberedelserna. En konferensgrupp som till största del jobbar med programmet och en lokal grupp som bland annat jobbar med kvällens festligheter.  Konferensen kommer att pågå från lunch den 25 till lunch den 27 april. Precis som föregående år kommer programmet att vara uppdelat i presentationer i plenum och i parallella seminarier.

Årskonferensen är en stor mötesplats som samlar ca 700 deltagare. Det är ett mycket bra tillfälle att utbyta erfarenheter med kollegor.