Först ut är Johan Almesjö, VD på Inköp Gävleborg.
– Som vanligt är mötet med kollegor i denna viktiga och värdeskapande bransch alltid det som ger mest värde tycker jag. Jag tycker att årets konferens var en logistisk och planeringsmässigt en riktigt bra övning. Närhet och utrymmen för möten på olika sätt gavs det verkligen plats för i konferensen och i de lokaler vi var i. Vad gäller programpunkterna var några riktigt bra medans några tyvärr inte var riktigt lika bra. Några dragningar var mer av samtal varför de inte fungerade för det ”stora forumet”, alla 800.
Anders Karlin, chef på UpphandlingsCenter i Ludvika, har tillsammans med alla de medarbetare som var med på årskonferensen utvärderat och han sammanfattar uppfattningarna så här
– Generellt är detta ett riktigt bra arrangemang och en av årets absoluta höjdpunkter. Att träffa kollegor i branschen och nätverka är ett stort mervärde.
Några riktigt bra föreläsningar med ett extra plus till Anders Ekholm som pratade underhållande och informativt om framtidens offentliga sektor.
I Gävle 2017 hoppas vi på något kortare seminariepass och att matupplevelsen blir positivt omtalad och slår nytt SOI rekord.
André Pops var årets moderator och inledde konferensen med att döpa om SOI till Sveriges Olympiska Inköpare. Han sammanfattar upplevelsen så här.
– Mycket positivt. Deltagarna är avslappnade och har kul, samtidigt som man tar innehållet på allvar, är väldigt uppmärksamma och lyssnar noga på föredragshållarna. Det har varit väldigt roligt.
Helt nya som utställare hos SOI var Viima, som är ett varumärke under det danska företaget De Forenede Dampvaskerier. I montern träffar vi den svenska representanten Ann-Christin Månsson och de danska kollegorna Henrik Ravn och Jan Matthiesen.
– Det känns som att vi har kommit väldigt rätt. Eftersom vårt städsystem uppfyller extremt höga miljökrav, vi har vunnit både CSR Environment Prize och EU:s miljöpris, så har vi fått väldigt många goda kontakter med svenska kommuner här. Vår städlösning passar ju dessutom in under begreppet Cirkulär ekonomi, säger Ann-Christin. Det har också varit ett väldigt professionellt arrangemang och vi som är utställare har både fått en bra service och har varit placerade i direkt anslutning till både konferenslokalen och måltidsserveringen. Så årskonferensen har varit en positiv upplevelse för oss.
Joakim Elvius arbetar på SMP men representerar för stunden både SMP (Svensk Maskinprovning), JTI (Institutet för jordbruks- & miljöteknik) och CBI Betonginstitutet. De är alla delar i SP-koncernen (Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut). SP ägs i sin tur av statliga RISE (Research Institute of Sweden).
– Att vara med på SOI’s årskonferenser är alltid bra. Kommuner och myndigheter är stora kunder till oss och här hamnar man i många dialoger med beslutsfattare. Detta till skillnad från de fackmässor där vi ibland deltar och där den direkta dialogen i allmänhet är sällsynt. Så jag känner mig nöjd med dagarna i Göteborg.