Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

EFFSO bygger vidare

23 november, 2023

Nya skrifter och webinarier – ny ägarpartner

Så påverkas inköp av EUs nya gränsjusterings-mekanism för koldioxid CBAM
Ett EFFSO-webinar den 14 december skall handla om CBAM, som kommer att få stor betydelse även på den offentliga upphandlingen, berättar Michèle Sandstedt på EFFSO. CBAM kommer att ersätta handeln med  utsläppsrätter som kommer att fasas ut fram till 2035.

Hållbart inköp och ESG-frågor har ständigt varit på tapeten den här hösten. Inte minst genom de nya direktiv och beslut som EU har presenterat inom ramen för klimatpaketet Fit for 55. Inte nog med att hållbart inköp skapar konkurrensfördelar, hållbarhetsfrågan och nya regleringar ritar också om kartan och har skapat nya utmaningar som inköp behöver hantera.
Läs mer om seminariet här

Michèle berättar också att man nu ytterligare förstärker organisationen genom att ha tagit in en ny partner, Sobro, som nu blir huvudägare i företaget. Utöver EFFSO är Sobro även ägarpartner i ByggDialog, Dafo Vehicle, Elastx, Hässelby Bommor, Mercur, NCS Colour, NSS Group, Prefabsystem Syd, Reunify Group, Road Rental, Sluta Gräv, Tengbom, Vinnergi och Viva Media. ”Jag är glad att vi hittat en ägarpartner som har samma syn på hur bolaget ska drivas framgent och som delar våra värderingar.”, säger Mattias Hultheimer, koncernchef för EFFSO Group.

För SOI har EFFSO varit mest känt för sina White papers och att man numera äver erbjuder kvalificerat upphandlingsstöd, samt har  donerat medel till ett nationellt center för inköpsforskning.

Mer om EFFSO finns här.