Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Ur programmet på Upphandlingsdagarna 2024

23 november, 2023

Kistamässan 24-25 januari

Här följer några utvalda programpunkter under Upphandlingsdagarna. De är som bekant en del i mässan Lösningar för Offentlig Sektor (LOS).

SOI - Sveriges Offentliga Inköpare
Dag 1, 10:30-11:15
Vi utvecklar:
Sveriges Offentliga Inköpare arbetar för att skapa bra offentliga affärer. Och bra affärer kräver kunskap. Därför arrangerar vi konferenser, kurser och nätverksaktiviteter för våra medlemmar och andra aktörer inom offentliga inköp.
Vi påverkar:
I våra ögon är bra offentliga affärer en förutsättning för kärnverksamheten inom den offentliga sektorn. Därför påverkar vi politiker och myndigheter för att få till ett flexibelt regelverk som möjliggör bra och innovativa affärer.
Vi lyfter blicken:
Vi arbetar för ett helhetsgrepp om offentliga inköp – och inte enbart för att det kan sänka kostnaderna. Inköpen är ett viktigt verktyg som kan driva utvecklingen och höja kvaliteten på verksamheter i den offentliga sektorn.

Upphandling som katalysator för välfärdens omställning. Monica Skagne, VD/CEO, Adda AB
Dag 1, 13:00-13:45
För att möta välfärdens utmaningar måste vi våga tänka nytt och göra nytt och vi måste göra det tillsammans. Genom att använda den fulla potentialen i nationell upphandling kan vi, i nära samspel med näringslivet, skapa de förutsättningar som behövs för välfärdens omställning i en digital tid.
Monica Skagne har under åren 2015-2023 varit kommundirektör i Växjö kommun och i det uppdraget haft stort fokus på förändring genom digitalisering, verksamhetsutveckling och koncernstyrning. Innan dess har hon arbetat som chef och ansvarig för att utveckla digitala lösningar i stora internationella och svenska företag, såsom Ikea, Danfoss Group och Framfab, samt varit ledande i att stötta företag i tillväxtfas. Monica Skagne har under de senaste åren varit styrelseledamot i Adda Inköpscentral och också ingått i flera nationella nätverk för kommuner och regioner inom Sveriges Kommuner och Regioner. Hon var under åren 2015-2018 ledamot i Näringsdepartementets insiktsråd för digitalisering.

Jämställdheten i offentlig sektor; bidrar offentlig upphandling till att förändra situationen? Beatrice Nordling, Chefsekonom, Sveriges Kvinnoorganisationer
Dag 1, 15:00-15:45
Den första rankingen av jämställdhet i upphandling presenteras! Förra året presenterade Forum Jämställdhet och Public Insight en undersökning som visade att 92 % av leverantörerna i offentlig upphandling har ojämställda styrelser, och 67 procent har inte en enda kvinna i styrelsen. Att en så stor andel av leverantörerna inom offentlig upphandling helt saknar kvinnor i styrelsen återspeglas inte i näringslivet i stort. Endast 3 procent av Sveriges börsnoterade bolag har noll kvinnor i styrelsen, och bland Sveriges små- och medelstora bolag är siffran 59 procent. Skillnader mellan branscher och upphandlande organisation är dock stora. Forum Jämställdhet och Public Insight har tillsammans tagit fram en ranking över kommuners arbete med jämställdhet i upphandling. Vilka är bäst, och vilka hamnar på jumboplats?

10 råd för att lyckas med innovativ upphandling. Johan Schuber, Forskningsrådgivare, KTH
Dag 2, 15:00-15:45
Johan Schuber har under många år vid både Kungl Ingenjörsvetenskapsakademien och KTH arbetat med beslutsfattare på ledningsnivå från akademi, industri och offentlig sektor för att etablera innovativa samarbeten. Flera av exemplen som ges vid föredraget är framförallt hämtade från uppbyggnaden av ett unikt samverkansinitiativ mellan åtta av Sveriges största organisationer inom kommun, landsting, industri-företag och akademi.

En fördjupning i utvalda domstolsavgöranden inom offentlig upphandling 2023. Pernilla Carlsson Rasiwala, Chef Upphandling & Juridik, Adda AffärsConcept
Dag 2, 13:00-13:45
På detta seminarium kommer vi att fördjupa oss i några av de avgöranden som rönt mest uppmärksamhet hos våra tittare under 2023. Varmt välkomna att lyssna!

Läs mer om Upphandlingsdagarna här.