Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

LOS & Upphandlingsdagarna 2024

24 oktober, 2023

På Kistamässan 24-25 januari

Liksom tidigare år består den stora mässan Lösningar för Offentlig Sektor av flera delar, nämligenFramtidens Hälso & Sjukvård, e-hälsa+MVTe och Upphandlingsdagarna. Nytt för i år är att upphandlingsdelen av mässan återtagit det gamla namnet Upphandlingsdagarna.

SOI är samarbetspartner med mässan även i år och kommer att medverka i programmet. Ola Sörensson i SOI´s styrelse berättar att programmet ännu inte är färdigställt annat än till vissa delar, så hur SOI’s medverkan kommer att se ut återkommer vi till.

Vissa delar i programmet är gemensamma för hela mässan, andra är uppdelade utifrån de specifika mässorna. I de gemensamma delarna kan vi bland annat hitta Anders Borg, fd Finansminister som talar om Ekonomi, framtid och omvärld, ur ett eknonomiskt perspektiv. Hur starkt står Sverige och vart är vi på väg de kommande åren. Anders Borg ger sina perspektiv.

Sanna Marin, tidigare statsminister i Finland, kommer att tala utifrån geopolitiska aspekter på världen, utifrån bland annat NATO-frågan och pandemin.

I upphandlingsdelen av LOS får vi bland annat träffa Monica Skagne, ny på Adda AB. Hon har tidigare bland annat, förutom att vara styrelseledamot i Adda, under åren 2015-2018 suttit som ledamot i Näringsdepartementets insiktsråd för digitalisering.

På mässan talar hon om Upphandling som katalysator för välfärdens omställning. För att möta välfärdens utmaningar måste vi våga tänka nytt och göra nytt och vi måste göra det tillsammans. Genom att använda den fulla potentialen i nationell upphandling kan vi, i nära samspel med näringslivet, skapa de förutsättningar som behövs för välfärdens omställning i en digital tid.

I nästa nyhetsbrev återkommer vi med betydligt fler detaljer ur programmet på Upphandlingsdagarna.

Läs mer här.