Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Sommar, sol och lata dagar…

28 augusti, 2024

Vice ordföranden har ordet

Är det lugnet före stormen? När jag skriver detta brev så har jag liksom många andra återvänt till jobbet efter en underbar och efterlängtad semester. Jag slås alltid av det lugn som råder första veckan efter semestern, otålig då jag faktiskt inte gillar det lugna tempot som vaggar in mig i någon sorts trötthet. Men tempot är snart här igen så man får kanske försöka njuta ändå av lite mjukstart på tillvaron.

Hoppas att ni alla haft en underbar ledighet och att ni är taggade till tänderna för att hugga in i höstens arbete. För tänk så mycket spännande som ligger framför oss i alla våra olika roller.

Sveriges offentliga inköpare fyller 45 år som förening, det känns som om det var igår vi firade 40 år i Uppsala. Åren går och vissa delar av arbetet förändras över tid, dessutom har flera olika roller tillkommit och utvecklats. Just avtalsuppföljning och välfärdsbrott är en av de uppgifter som utvecklats mycket. Här vill jag flagga för SOI´s nätverk för avtalsuppföljning som drar igång under hösten med start 8 oktober. Vi kan lära mycket av varandras arbete och få inspiration. Det här är verkligen ett område som bidrar till att göra skillnad på riktigt, att få en högre tillit till offentliga affärer och som också kan bidra till att spara otroligt mycket rent ekonomiskt. Mer pang för pengarna helt enkelt. Du kan läsa mer samt anmäla dig via följande länk: SOI - Sveriges Offentliga Inköpare | Nytt SOI-Nätverk - Effektiv avtalsuppföljning

Vi har också blivit med nytillskott i föreningen i form av att SOI kommer att dela ut stipendier årligen. Kommer du – eller känner du någon som studerar på svenskt universitet/högskola som innevarande år ska påbörja eller kommer att avsluta sin uppsats/examensarbete? Tipsa gärna! Högst ett stipendium delas ut varje kalenderår. Stipendiesumma 10 000 kr per uppsats till en eller flera mottagare. Inbjudan att presentera den godkända uppsatsen på SOI:s efterföljande årskonferens. Ansökningsperiod är maj till oktober, stipendiat utses i december. Länk för att läsa mer samt för att ansöka: SOI - Sveriges Offentliga Inköpare |

Arbetet med Årskonferensen 2025 i Karlstad kickar igång och det är mycket arbete med själva programmet nu under hösten. Har du något inspel om någon programpunkt som du vill dela med dig av till styrelsen? Kanske har ni något spännande ämne som ni vill dela med er av till andra? I så fall kan du maila till soi@soi.se.

I september går även Mötesplats Offentliga Affärer av stapeln på Nacka strand, delar av styrelsen kommer att finnas på plats – kom gärna och prata med oss där och missa inte det hackathon, Tillsammans för framgång – Förbättrade förutsättningar för upphandling och inköp, där både vår ordförande Martin Magnusson och jag deltar. Det kommer helt klart bli spännande!

Med det sagt så önskar jag er alla en underbar sensommar som så sakta kommer att gå över i höst – passa på att njuta lite till av fina kvällar så länge det går.

Helena Sköld Lövgren

Vice ordförande